Avoimet ovet Saarijärven yrityksissä 28.-29.9.2012

2509/2012

SSYP Kehitys Oy järjestää yhteistyössä Saarijärven yritysten, lukion ja yläkoulun kanssa avoimien ovien tapahtuman, jossa tutustutaan paikkakunnan yrityksiin 28.-29.9.2012. Tapahtuma antaa kaikille mahdollisuuden tutustua lähempää eri alojen yritystoimintaan. Tapahtuma keskittyy perjantaina pääosin teollisuusyrityksiin. Lauantaina saadaan tutustua matkailualan yrityksiin.

Työelämä tutuksi nuorille
Tavoitteena on edistää työvoiman saatavuutta ja  työllistymistä paikkakunnan yrityksiin sekä tukea muutenkin koulujen yrittäjäyyskasvatukseen liittyviä teemoja. Yritysten tunteminen paremmin auttaa viemään positiivista viestiä eteenpäin Saarijärven mahdollisuuksista. Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoille ja yläkoulun yhdeksännen luokan oppilaille järjestetään perjantaina bussikuljetukset koulun ja yritysten välillä. Päivän tarkoituksena on työelämään liittyviin tietoihin ja taitoihin tutustuminen. Päivä tutustuttaa opiskelijat ja oppilaat Saarijärven seutuun ja sen mahdollisuuksiin esimerkiksi kesätyöpaikkoja ja opintojen suuntaamista ajatellen.

Avoimet ovet kaikille kuntalaisille perjantaina 28.9. klo 11-12
Ovet ovat avoinna seuraavissa kohteissa: Ariterm Oy, Kylpylähotelli Summassaari, Logstor Finland Oy, Saarijärven Offset Oy, Saarijärven Säiliövalmiste Oy ja Soklex Oy. Kaikki kuntalaiset voivat käydä tutustumassa mainittuihin yrityksiin klo 11-12. SSYP Kehitys Oy:n toimintaan voi käydä tutustumassa klo 10-14.

Matkailuyrityksissä avoimet ovet kaikille lauantaina 29.9. klo 10-14

Paikallisissa matkailuyrityksissä ovet ovat avoinna lauantaina 29.9. Lannen Kylämajalla, Villa Morris –mökillä, Sammallahden mökkien Mäntymäessä, Maatilamatkailu Hepoharjussa ja B&B Onkikalliossa. Purola Farmilla ovet avoinna klo 12-14, jolloin pääsee kokeilemaan poniratsastusta. Jakolan tilalla on Sadonkorjuujuhla Maalaishotelli Mulikan HillTonissa (keittoruokailu- ja kahvittelumahdollisuus, lähilihatilausten vastaanottoa, leivonnaisia, syksyn satoa ym.). Ovet ovat avoinna myös tilan muihin kohteisiin: Jakolan automuseo, lomamökit Rentola ja Villa Mertala sekä rantasauna Mertaranta.

Lisätiedot ja kohde-esittelyt

Lisäksi lauantaina Tarvaalassa ovat Lasten maatalousmessut ja avoimet ovet Pohjoisen K-S oppimiskeskuksen opetusmaatilalla ja Luonnonvarainstituutissa. Alueella järjestetään Traktorikynnön SM-kyntökisat 28.-29.9.
Lisätiedot: www.sm-kynnot.fi.