Kevään 2018 Digipolun tulevat tapahtumat

0904/2018

26.4. klo 12-16 Kuusa (Laukaa): Ajatuksesta toteutukseen – ideasta tuotteeksi

Digipolku-hanke ja Laukaan kunta järjestävät yhteistyössä työpajan uusien liikeideoiden ja uusien tuotteiden ideointiin. Työpajaosuuden jälkeen Keski-Suomen Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Jouni Hynynen kertoo millaista apua yritykset voivat saada yrityksen eri vaiheisiin julkisista palveluista. Tapahtumassa kuullaan myös Tupaswilla matkailuyrityksen esitys siitä, kuinka he ovat kehittäneet palveluitaan ja tutustutaan Tupaswillaan yrityksenä. Työpajassa on kahvitarjoilu. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 18.4.! Työpaja on maksuton.

7.5. klo 12-15.30 Saarijärvi: 3D-tulostuksen mahdollisuudet

3D-tulostuksen konkreettisia hyötyjä yrityksille ovat esimerkiksi matalammat tuotantokustannukset ja tuotteiden parempi laatu. 3D-tulostuksella voidaan tehdä esimerkiksi osia, joita olisi mahdotonta valmistaa perinteisillä menetelmillä, edullisia ja laitteisiin sopivia koteloita, pienoismalleja ja koriste-esineitä.

Tapahtumassa tutustut 3D-tulostukseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin, näet 3D-tulostettuja kappaleita ja pääset keskustelemaan alan asiantuntijoiden ja muiden osallistujien kanssa mielenkiintoisesta teknologiasta. Voisiko 3D-tulostus tuoda sinun yrityksellesi säästöjä tai uusia mahdollisuuksia? Tapahtuma on maksuton.

16.5. klo 13-17.30 Keuruu: Verkkokauppa

Ilmainen työpaja antaa kokonaiskuvan verkkokauppayrittäjyydestä. Luento-osuudessa asiantuntija kertoo esimerkiksi, mitä on otettava huomioon ennen verkkokaupan perustamista ja millaisia verkkokaupparatkaisuja on olemassa. Työpajaosuudessa kokeilemme käytännössä millaista on käyttää verkkokaupparatkaisua.

HUOM! Tarvitset kokeilua varten mukaan oman läppärin! Työpajan asiantuntijana toimii Nina Lehtomäki Fulmoresta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä kehittämisyhtiö Keulinkin kanssa.

31.5. klo 13-16.30 Lievestuore: Spektrikameroiden toimintaperiaatteet ja soveltamiskohteet

Spektrikameran sovellusalueet ovat laajat: esimerkiksi lääketiede (esim. ihosyöpä), maa- ja metsätalous sekä ympäristö (turpeen kosteus, viljan sairaudet ja kunto, vesistöjen ja vesien kunto, puuston sairaudet), elintarviketeollisuus (pilaantuneiden raaka-aineiden tunnistaminen, värivirheet, raaka-aineväärennökset ym.), erilaiset teollisuusprosessit (esim. pinnoitteet ja niiden tasaisuus/peittävyys, sahatavaran laaduntarkkailu, viat, epäpuhtaudet, jätteiden lajittelu jne.), taide (väärennökset ym. tutkimukset), rikospaikan tutkinta (verijäljet), ja geologia (mineraalien havainnointi).

Toistaiseksi pääosin kamerat ja menetelmät ovat sen verran kalliita ja "hankalia", että monet menetelmät ovat vielä tutkimustasolla ja laitteita löytyy lähinnä tutkimusorganisaatioista. Mutta kaikki kehittyy; menetelmät muuttuvat luotettavammiksi, kameroiden hinnat laskevat ja tekniikka kehittyy. Tämä tarkoittaa, että teollisuudelle tulee lisää mahdollisia sovelluskohteita ja lopulta jopa kuluttajatuotteita.

Tapahtuma järjestetään Senop Oy:n tiloissa Lievestuoreella. Senop kehittää sensorijärjestelmiä puolustus- ja turvallisuusviranomaisten tarpeisiin ja yrityksen tuotteisiin kuuluvat myös spektrikamerat. Tapahtuman asiantuntijoina toimivat dosentti Ilkka Pölönen ja FT Anna-Leena Erkkilä Jyväskylän yliopistolta. Pölönen esittelee spektrikuvantamisen perusteita ja Erkkilä spektrikameroiden soveltamiskohteita.

5.6. klo 12-16 Muurame: Avoimen tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa

Työpajassa tutustut erilaisiin avoimen tiedon lähteisiin, kuulet esimerkkejä, miten avointa tietoa voi hyödyntää ja ideoit muiden osallistujien kanssa, kuinka sinä voisit käyttää avointa tietoa oman liiketoimintasi tukena. Avoimella tiedolla tarkoitetaan tietoa, joka on julkista, koneluettavassa muodossa, maksutonta ja, jota on lupa käyttää.

Asiantuntijoina toimivat Mika Ahvenainen Liikennevirastosta ja Ville Isomöttönen Jyväskylän yliopistosta.

Työpajatyöskentelyä varten tarvitset kannettavan tietokoneen tai tabletin. Ota oma mukaan, jos pystyt! Hankkeella on käytössä joitakin tabletteja, jos sinulla ei ole omaa konetta tai tablettia.

Tapahtumiin ilmoittautuminen verkkosivujen kautta: www.jyu.fi/digipolku/ilmoittautuminen