LÄHIRUOKATERMINAALI- TYÖPAJA 15.1.2018

0712/2017

Lähiruokaterminaali -työpaja pidetään maanantaina 15.01.2018 klo 13-16, Pihtiputaan kunnantalon valtuustosalissa (Keskustie 9).

Maksuttomaan tilaisuuteen toivotaan kaikkia lähiruoan raaka-aineiden alkutuottajia, poimijoita, kalastajia, leipojia, jatkojalostusidean omaavia, lähiruokateemaalla kulkevasta yritystoiminnasta kiinnostuneita ja ammattikeittiöiden edustajia pohjoisesta Keski-Suomesta ja sitä ympäröivistä kunnista.

Tavoitteena on selvittää, millaiset edellytykset olisi toteuttaa lähiruokaterminaali Pihtiputaalle. Terminaali toimisi lähiseudulla tuotetun ruoan raaka-aineiden jatkojalostus-, pakkaus- ja varastointitiloina. Hankkeen aikana kontaktoidaan seutukunnan alkutuottajia, kalastajia, poimijoita ym. ruoan raaka-aineiden parissa työskenteleviä tahoja ja pyritään luomaan toimivat yhteistyöverkostot heidän välilleen.

Yhteistyö ja järkevät logistiset ratkaisut mahdollistavat pientenkin tuote-erien kustannustehokkaan kuljetuksen terminaaliin ja sieltä suoraan keittiöihin. Jatkojalostusta tarvitaan, jotta terminaalin tuotteet vastaisivat paremmin niin yksityisten kuluttajien kuin julkisten keittiöiden tarpeisiin. Kuluttajille suunnattuja myymälä- ja muita oheispalveluita on myös kaavailtu terminaalin yhteyteen tai sen ympäristöön.

Kohderyhmänä ovat kaikki ruoka-alan toimijat, tuottajista ruokapalvelun tarjoajiin. Ensisijaisesti lähestytään terminaalitoiminnan mahdollistavien tuottajien puoleen, sekä haetaan yrittäjiä ottamaan vetovastuu toiminnasta. Terminaali tukisi toteutuessaan myös paikkakunnan matkailua, seutukunnan ruokakulttuurin ylläpitoa ja luonnosta saatavien raaka-aineiden laajempaa käyttöä.

 

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 20.12.2017 mennessä, joko sähköpostitse eija.partanen@witas.fi tai numeroon 044 5776222. Tarjoilujen takia, kerrothan mahdollisista ruoka-aineallergioista.

Lisätietoja:

Eija Partanen, projektipäällikkö
puh. 044 5776222, eija.partanen(at)witas.fi