MITTAVIA LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUKSIA TARJOLLA POHJOIS-RUOTSISSA JA POHJOIS-NORJASSA

2104/2016


Mittavia liiketoimintamahdollisuuksia myös saarijärveläisille yrityksille tarjolla Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Norjassa
Pohjois-Ruotsin alueella on meneillään mittavia rakennushankkeita, joihin suomalaisten yritysten on mahdollista osallistua. Mm. Kiirunan ja Jällivaaran kaupungit tullaan siirtämään nykyisiltä paikoiltaan kaivostoiminnan vuoksi. Lisäksi Uumajan, Luulajan, Piteån ja Skellefteån kaupungeissa rakennetaan kouluja, päiväkoteja, urheilu – ja teollisuushalleja. Myös Ruotsin tielaitoksella on tiedossa mittavia tiehankkeita Pohjois-Ruotsissa.

Alueen suurrakennuttajat, kuten Trafikverket, PEAB ja LKAB toivovat yhteistyökumppanuuksia mm. siltarakenteiden- ja kaiteiden valmistajilta, sähkö- ja LVI -alan yrityksiltä ja  maanrakennus- ja rakennusalan sekä purkualan yrityksille. 
Pohjois-Norjassa käynnistyvien Barentsin alueen uusien kaasu- ja öljylöytöjen ja kaivosten ansiosta tarjoutuu mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Norjassa on kysyntää suomalaisille konepajoille, rakennus-, energiateknologia- ja meriteollisuusyrityksille sekä kaikelle erikoistekniikalle, jota tarvitaan arktisten alueiden kylmissä olosuhteissa. 
 
Laajempi tietopaketti hankkeista ja esimerkkilista avoimista tarjouksista on liitteenä. Tarjouksia pääsee katsomaan myös suoraan yritysten nettisivuilta kirjautumalla (linkkejä liitteessä). Mikäli haluat lisätietoja ja neuvoja, miten urakoihin pääsee käsiksi, ota yhteyttä SSYP Kehitykseen Petri Mustamäkeen. 
 

Laajempi tietopaketti tästä