Oppisopimuskoulutusta

0703/2017

Oppisopimuskoulutus on opiskelijoiden, työnantajien, oppilaitosten ja oppisopimuskeskusten tai -toimistojen yhteistyössä järjestämää koulutusta, joka palvelee työnantajien, yrittäjien ja työntekijöiden tarpeita.

 

Koulutus johtaa samoihin ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kuin oppilaitoksissa järjestettävä koulutus. Tavoitteena voi olla myös tutkinnon osaan johtava koulutus.

Oppisopimuskoulutukseen osallistuvan tulee olla vähintään 15-vuotias. Yläikärajaa ei ole.

Oppisopimuskoulutus soveltuu jo työssä oleville työntekijöille ja määräaikaiseen työsuhteeseen tuleville uusille työntekijöille. Yrittäjän ja viranhaltijan oppisopimus perustuu koulutussopimukseen oppisopimustoimiston kanssa.

Koulutuksen edellytyksenä on aina päätoiminen työsuhde tai päätoiminen yrittäjyys koko oppisopimuksen ajan (työaika vähintään 25 h/vko koko oppisopimuksen ajan).

Oppisopimuksen kesto on neljästä kuukaudesta kolmeen vuoteen riippuen koulutuksen tavoitteista ja opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta. Opiskelu etenee henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Pääosa oppimisesta toteutuu työpaikalla aidossa työssä. Oppimista täydennetään tietopuolisella koulutuksella oppilaitoksessa.

 

Lue lisää koulutuksesta