Pitkän linjan yrittäjä Mika Kärki yritysneuvojaksi SSYP Kehitys Oy:lle

1103/2015

SSYP Kehitys Oy:lle on saatu lisäresursseja paikkakunnan yritystoiminnan kehittämiseen.  Uusi yritysneuvoja YTM Mika Kärki aloittaa yhtiön palveluksessa maanantaina 16.3.2015.
 
Mika Kärki siirtyy Saarijärvelle Sonkajärveltä Aluekehityssäätiöstä, jossa hänen tehtäviinsä on kuulunut yritysten välisen yhteistyön tiivistäminen, tiedon ja kokemusten vaihto yritysten välillä sekä yritysten liiketoiminnan kasvuun ja kehittymiseen tähtäävät toimenpiteet Kainuun sekä Ylä- ja Etelä-Savon alueella. 

Kärjellä on 17 vuoden kokemus menestyneenä yrittäjänä toimimisesta useilla eri sektoreilla. Taustalla on myös useiden vuosien opinnot kansainvälisestä politiikasta ja venäjän kielestä yliopistossa Yhdysvalloissa. Hänellä on kokemusta mm. bioenergiatuotannosta, metalliyritysten liiketoiminnan kehittämisestä, alkavien yritysten innovaatioiden kaupallistamisesta sekä työvoimatoimistojen toiminnasta Tampereen TE-keskuksen kautta.  Kaikkiaan Kärjelle on kertynyt mittavasti asiantuntemusta yritysten kehittämistoiminnasta julkishallinnon perspektiivistä katsottuna.  Takana on 10 vuoden kokemus EU-hankkeiden toteutuksesta.

Vahvana puolenani on pitkä kokemukseni yrittäjyydestä ja tieto siitä, kuinka autetaan muita pienyrityksiä kasvu-uralle, toteaa Kärki, ja lisäksi nautin tuloksenteosta liiketoiminnassa sekä välittömästä kanssakäymisestä asiakkaiden kanssa.  Uskon, että kokemukseni yrityselämästä,  sen kehittämisestä yrittäjänä ja yrityskehittäjänä sekä julkishallinnon tuntemukseni  auttavat tässä uudessa tehtävässä. Odotan avoimin mielin ja innokkaana vuorovaikutusta paikallisten toimijoiden kanssa.