SSYP Kehitys Oy:n uutiskirje 5.4.2018

0404/2018

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, rahoitukseen, työvoima-asioihin, tilaisuuksiin ja koulutustarjontaan liittyen.

 

Vaikuta valintoihin: Millainen on ruokaketjun tulevaisuus?

Saarijärven maatalouden ja etenkin ruokaketjun tulevaisuutta hahmotetaan osana SSYP Kehitys Oy:n strategiatyötä. 16.3.2018 järjestetyssä työpajassa pohdittiin erilaisten skenaarioiden vaikutusta Saarijärven maatalouden tulevaisuuteen.

Pohjana työskentelyssä käytettiin Pasi Rikkosen ”Vaihtoehtoisia skenaarioita maataloudesta vuoteen 2030"

Nyt pääset vaikuttamaan valintoihin vastaamalla oheisiin työpajatyöskentelyn perusteella syntyneisiin väittämiin tästä linkistä: http://bit.ly/ruoka2040

Kysely on avoinna 11.4.2018 asti.

Tulevaisuustyö jatkuu 6.4.2018 Tuottajien päiväkahveilla sekä 13.4.2018 työpajassa.

Lisätietoja: hanna.kaihlajarvi@jamk.fi, 040 563 5431

 

   Nahjuksen keskusteluilta 12.4.2018

  - Miten valtiontalous saadaan pyörimään?

    Kalmarin Nahjuksella kevään viimeisessä keskusteluillassa to 12.4. klo 19 on alustajana

    valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki aiheella: ”Miten valtiontalous saadaan pyörimään?”

    Tervetuloa toivottavat Kalmarin Nahjus, SSYP Kehitys Oy ja MTK Keski-Suomi/ Toivo! –tiedonvälityshanke

    Kahvitarjoilu!

 

 

Viestintätyöpaja Karstulassa 11.4.2018 - Opi tekemään mainos ilmaisohjelmalla

Nyt voit oppia tekemään mainokset itse helposti ja nopeasti, kun osallistut Canva-työpajaan. Maksuttomassa työpajassa opit tekemään selainpohjaista Canva-ohjelmaa hyödyntäen näyttäviä mainoksia sekä infograafeja helposti ja nopeasti.

Työpajat ovat suunnattuja maaseutuohjelman hanketoimijoille, yhdistyksille sekä yrityksille, ja ne sopivat myös aloittelijoille.

Ole nopea, viimeinen ilmoittautumispäivä Karstulan viestintätyöpajaan perjantaina 6.4.!

Ilmoittaudu: helmi.yli-knuuttila@jyvasriihi.fi / 044 980 6988

Lue lisää täältä!

 

Miten voimme edistää Saarijärven vetovoimaisuutta?

Saarijärvellä toimivilla matkailualan ja keskustan alueen yrityksillä ja yrittäjillä on nyt mahdollisuus vastata lyhyeen kyselyyn, jonka Elinvoimainen Saarijärvi-hanke on valmistellut.

Kyselyyn vastaamalla pääsette vaikuttamaan siihen, millaisia yhteistyömalleja alamme rakentamaan ja kokeilemaan. Toimivan ja tiiviin yhteistyön avulla pystymme edistämään koko Saarijärven

vetovoimaisuutta, elinvoimaisuutta ja viihtyisyyttä.

Toivomme, että käytät pienen hetken ajastasi ja vastaat kyselyyn alla olevan linkin kautta, mikäli et ole sähköpostitse vielä kyselylinkkiä saanut:  Siirry kyselyyn tästä

 

Kysely Saarijärven-Viitasaaren seudun yrittäjille: Yhteisellä seutubrändillä uutta nostetta seutukunnalle

Vetovoimaa pohjoiseen Keski-Suomeen -hanke selvittää Saarijärven-Viitasaaren seudun yritysten mielipiteitä seudullisen yhteismarkkinoinnin aloittamiseksi. Mitä mieltä yritykset ovat seudullisesta näkyvyydestä, yhteisen seutubrändin muodostamisesta ja sen mahdollisista positiivisista vaikutuksista seudun elinvoiman kehittymiseen?

Anna mielipiteesi oheisen kyselyn kautta. Se on tärkeää!

Sinulla on nyt mahdollisuus vaikuttaa seudun tulevaisuuden toimenpiteisiin ja antaa näkemyksesi seudun kehittämisestä –yrittäjän näkökulmasta. Kysely on tarkoitettu vain Saarijärven-Viitasaaren seudun yrittäjille, toimialasta riippumatta. Jos saat kyselyn useampaa kautta, yksi vastauskerta riittää. Vastauksia käsitellään ja analysoidaan yhteenvetoina, yksittäisiä vastauksia ei tunnisteta.

Pääset vastaamaan kyselyyn täältä!

Lisätietoja hankkeesta ja kyselystä: hankevetäjä Jenni Leppilahti, jenni.leppilahti@karstulanseutu.fi, 050 381 5917

Nyt etsitään Keski-Suomen vuoden nuorta yrittäjää 2018!

Keski-Suomen Yrittäjät ry etsii vuoden 2018 nuorta yrittäjää, jolla on intohimoinen asenne työhönsä. Nyt kerätään ns. ilmiantoja eli kerro, kuka sinusta olisi paras valinta Vuoden 2018 nuoreksi yrittäjäksi Keski-Suomessa. Lopullisen valinnan tekee Keski-Suomen Yrittäjien luottamushenkilöistä ja kumppaneista koottu raati.

Tee ilmiantosi tästä!

Lue lisää!

 

Vaihtoehtona franchising-yrittäjyys

Franchising-ala kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin yritykset Suomessa. Mitä tarkoittaa franchising-yrittäjyys? Mitä hyötyä siitä on? Onko se sinun tiesi yrittäjäksi? Tai laajentaisitko yritystoimintaasi franchising -yrittäjyyden kautta?

Tule kuulemaan lisää kokemuksia franchising-yrittäjyydestä infoiltaan 24.4.2018 klo 17-18.30 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistolle Pokelle (Piilolantie 17, Äänekoski).

Tapahtuman järjestävät: Poke ja Äänekosken kaupungin elinvoimayksikkö.

Tilaisuuteen vapaapääsy!

 

Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet yrityksesi käden ulottuvilla -tapahtuma 26.4.2018

26.4.2018 klo 12-16.30 järjestetään Tekoäly, robotiikka ja IoT -tapahtuma Gradialla Jyväskylässä. Tule siis kuuntelemaan alan johtavia asiantuntijoilta, kuinka tekoälyä on sovellettu yrityksissä, sekä mitä sanojen IoT ja robotiikka takaa löytyy. Lisäksi kuulet kuinka robotit toimivat tiimin jäsenenä ja miten teknologialla saavutetaan tehokkuutta.

Tilaisuus sopii kaikille keskisuomalaisille mikro- ja pk-yrityksille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

Seudullista Satoa – toreilla ja myyjäisissä” -opas

Seudullista satoa-hankkeen julkaisema opas on tarkoitettu maaseudulla toimiville ruuantuottajille, kädentaitajille ja erilaisille palveluntarjoajille sekä yhdistyksille ja yhteisöille, jotka toimivat maaseutuväestön parissa sekä maaseutuympäristön keskellä. Erityisesti tämä opas soveltuu jokaiselle, joka on kiinnostunut järjestämään myyjäis-, markkina- tai toritapahtuman.

Tutustu julkaisuun täältä!

 

Ely-keskuksen Yritysten kehittämispalvelujen koulutukset

ELY-keskus tarjoaa yrittäjille konsultointi- ja koulutuspalveluja, joiden avulla tuetaan pk-yritysten kasvua, uudistumista, kansainvälistymistä sekä työllisyyttä. Koulutuksen ja konsultoinnin asiantuntijoilla on korkea koulutus- ja osaamistaso sekä erinomainen kokemus alalta. Koulutuksiin haetaan koulutuskohtaisen hakemuslinkin kautta sähköisellä hakemuksella.

Koulutusten hinnasta valtio maksaa 70% ja yritysasiakas 30%. Katso tarkemmat hakemuslinkit ja hintatiedot koulutusteemojen sivuilta.

Koulutusohjelmat:

Lue lisää täältä!

 

Yrittäjä ilmoita tapahtumistasi!

SUN Saarijärvi tiedottaa paikkakunnan tapahtumista ympäri vuoden tapahtumakalenterissa ja Facebookissa!

Seuraa myös Saarijärven kaupungin tapahtumakalenteria!

 

Lisää koulutuksia ja tapahtumia

Katso täältä Kauppakamarin uudet koulutus- ja verkostoitumistilaisuudet 2018 ja

Digipolku-hankkeen ajankohtaiset tapahtumat ja koulutukset täältä!

Katso myös lisää tapahtumia ja koulutuksia Metsäkeskuksen tapahtumakalenterista!