Uutiskirje 11/2017

0112/2017

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, rahoitukseen, työvoima-asioihin, tilaisuuksiin ja koulutustarjontaan liittyen.

Uutiskirjeen sisältö:

 • Myynnin yritysklinikka Saarijärvellä 13.12.2017
 • Verkkokaupan benchmarkkausmatka suunnitteilla
 • Ilmoittaudu Mahdollisuuksien Markkinoille!
 • MEKA- Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila –koulutushanke tarjoaa alkutuotantoon ja yrittäjien hyvinvointiin liittyvää koulutusta
 • Suomi100-Saarijärvi yhdessä!
 • Saarijärven Valon Joulu 2017 - Paljon tapahtumaa ja nähtävää!
  • Monipuolista tapahtumatarjontaa
  • Jouluiset markkinakojut saapuivat torille!
  • Valon Joulu -haastekissa tyyli on vapaa!
   • Kylät mukaan VALO-haasteeseen!
 • Saarijärven Joululahja 2017 -keräys
 • Tue paikallisia yrittäjiä, tee jouluostokset Saarijärvellä!
 • Yrittäjä, ilmoita tapahtumistasi!
 • Tulossa ainutlaatuinen LuomuKS-hankkeen opintomatka Saksaan 13.–16.2.2018

 

Myynnin yritysklinikka Saarijärvellä 13.12.2017

Onko yrityksesi myyntiprosessi kunnossa? Tule yritysklinikalle keskustelemaan myyntitoimintojen kehittämisestä alan asiantuntijan kanssa!

Jyväskylän ammattikorkeakoulu järjestää bio- ja kiertotalouden mikro- ja pk-yrityksille suunnatun myynnin kehittämisklinikan. Yrityksesi edustajana pääset henkilökohtaisesti keskustelemaan myynnin ammattilaisen kanssa yrityksesi myyntitoimintojen kehittämisestä. Saat myös sparrausta omille kehittämisideoillesi. Klinikkakeskustelut ovat luottamuksellisia ja kestävät tunnin. Asiantuntijana klinikassa toimii Jukka Valkonen Suomen Yrityskehityksestä.

Myyntiklinikalle osallistuminen on maksutonta. Osallistujilta edellyttää etukäteisilmoittautumista sekä ennakkotietolomakkeen täyttämistä. Lomake lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

Aika: Ke 13.12.2017 klo 8.00 - 16.00 Paikka: SSYP Kehitys Oy, Sivulantie 11, Saarijärvi

Ilmoittaudu klinikkaan 8.12.2017 mennessä: http://bit.ly/yritysklinikka, Tilaisuuteen otetaan rajallinen määrä osallistujia, joten toimi nopeasti!

Lisätietoja: Janne Salmi, projektipäällikkö, 040 480 8636, janne.salmi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tilaisuus on osa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Bio- ja kiertotalousyritykset kasvuun Keski-Suomessa hanketta.

Seuraava myynnin yritysklinikka järjestetään 1.2.2018 Keuruulla. Kevään 2018 aikana järjestetään myös vastaavia markkinoinnin klinikoita. Seuraa hankesivujamme: https://www.jamk.fi/biokierto

 

Verkkokaupan benchmarkkausmatka

Oletko kivijalkakauppias vai teetkö kauppaa kotoa tai muusta kiinteistöstä käsin?  Haluisitko laajentaa liiketoimintaasi verkkokaupalla? 

SSYP Kehitys suunnittelee muiden pohjoisen Keski-Suomen kaupunkien asiasta kiinnostuneiden yrittäjien kanssa yhteistä verkkokaupan tutustumismatkaa Mikkeliin maaliskuussa 2018.

Mikkelin kaupungin kehittämisyhtiön avulla on vuoden ajan tehty verkkokaupasta kiinnostuneille kivijalkakaupoille konkreettista verkkokauppatoiminnan rakentamista EU-hankerahan tuin. Jo parikymmentä kivijalkakauppaa ja oman kotipisteen kautta toimivaa yritystä on laajentanut toimintaansa verkkokaupan avulla. Tarkoituksena on lähteä tutustumaan Mikkelin kehittämisyhtiön hankkeeseen/konseptiin ja jututtamaan sekä vierailemaan 3-4 kivijalkakauppaan, jotka ovat olleet tai ovat kehitysohjelmassa mukana. 

Matka on suunniteltu tehtävän yhteisellä bussikuljetuksella maaliskuussa 2018. Matkan hinta on arviolta 15-20€/henkilö (matkaan saamme tukirahoitusta ns. Kaske-hankkeesta).

Jos olet alustavasti kiinnostunut verkkokaupan benchmarkkausmatkasta, ilmoita kiinnostuksesta yritysneuvoja Tiina Toivoselle.  Tässä vaiheessa ei vielä vaadita sitoutumista, pelkkä tieto kiinnostuksestasi riittää.  Näin saisimme tärkeää tietoa siitä kuinka suuri kiinnostus kyseistä matkaa varten yleensä ottaen on.

Lisätietoja: Tiina Toivonen, p. 044-459 8300, tiina.toivonen@ssypkehitys.fi

Ilmoittaudu Mahdollisuuksien Markkinoille!

Mahdollisuuksien Markkinat-tapahtuma järjestetään 25.1.2018 osana Osaajia ja Oivalluksia -tapahtumakokonaisuutta.

Osaajia ja oivalluksia -tapahtuma yhdistää Mahdollisuuksien Markkinat ja Tienviittoja Tulevaisuuteen -tapahtumat. Tapahtuman tarkoituksena on, että messuvieraat saavat tietoa seutukunnan yrityksistä, työpaikoista, eri ammateista, koulutusvaihtoehdoista ja kesätyöpaikoista. Tapahtuma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden esitellä toimintaansa, rekrytoida ja verkostoitua. Tarkoituksena on siis tuoda eri toimijoita yhteen ja luoda mahdollisuudet yhteistyölle.

Mahdollisuuksien Markkinat ovat näkyvillä Saarijärven Monitoimihallissa, jossa eri alojen työnantajilla ja työnhakijoilla on tilaisuus kohdata. Yrittäjäksi aikoville on tarjolla neuvontaa ja opastusta. Tule kohtaamaan työnhakijoita, ammattiin valmistuvia ja opiskelijoita.  Tule esittelemään yrityksesi tai organisaatiosi palveluja sekä työpaikkoja. Lue lisää…

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset sähköpostitse tai puhelimitse 10.12.2018 mennessä (tarkista jälki-ilmoittautumismahdollisuus):

Tiina Toivonen, p. 044 459 8300, tiina.toivonen@ssypkehitys.fi

MEKA- Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila –koulutushanke

Tarjoaa alkutuotantoon ja yrittäjien hyvinvointiin liittyvää koulutusta

MEKA- Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila –koulutushanke toimii maidon- ja naudanlihantuottajien ja rehukasviviljelijöiden kouluttajana.

MEKA -hankkeen tehtävänä on tarjota alkutuotantoon ja yrittäjien hyvinvointiin liittyvää koulutusta keskisuomalaisille maatalousyrittäjille. Pääpaino on maidon- ja naudanlihantuotannossa, mutta koulutukset käsittelevät myös peltokasvien tuotantoa. Yrittäjien hyvinvointi ja jaksaminen ovat hankkeen läpileikkaavia teemoja, joita sisällytetään kaikkiin hankkeen koulutustapahtumiin. Lue lisää…

Tulevia koulutuksia ja opintomatkoja:

 • 8.12.2017 käynnistyy Maatilasta osakeyhtiöksi pienryhmä Viitasaarella
 • 12.-13.12.2017 Vasikkakasvattamot naudanlihantuotannossa opintomatka
 • 18.1.2018 Maatilayrittäjien talvipäivä Varjolan tilalla Laukaassa
 • 1.-2.2.2018 Sarka 2018 –messut Seinäjoella
 • 13.-14.2.2018 Teurashiehokasvattajien opintomatka
 • 17.-19.4.2018 Eläinaineksen tekijät maidontuotannossa opintomatka
 • 10.-12.7.2018 Maatalousyrittäjien hyvinvointimatka Ahvenanmaalle

Www.aitomaaseutu.fi –sivustolta löydät tietoa keskisuomalaisesta ruokaketjusta, ruokakulttuurista, maataloudesta, maaseutumatkailusta ja niiden kehittämisestä.

Lisätietoja: Susanna Lahnamäki-Kivelä, susanna.lahnamaki-kivela@jamk.fi, 040 725 6603 

www.facebook.com/mekahanke

Suomi100-Saarijärvi yhdessä!

Tule mukaan juhlimaan 100-vuotiasta Suomea!

Suomi-100 juhlavuoden kunniaksi Saarijärvellä järjestetään 29.11.-10.12.2017 välisenä aikana useita erilaisia tapahtumia. Tarkemmat ohjelmatiedot löydät tästä esitteestä!

Tapahtumatietoja päivitetään tilaisuuksien sisältöjen varmistuttua. Tilaisuuksiin on pääsääntöisesti vapaapääsy. Ohjelmakokonaisuudet joista peritään maksu, on erikseen ilmoitettu kunkin tilaisuuden kohdalla.

Saarijärven Valon Joulu 2017

Saarijärven Valon Joulu -tapahtumakokonaisuus järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Keskustan jouluvaloja on uudistettu ja joulunajan tapahtumat on koottu yhdeksi suureksi tapahtumakokonaisuudeksi. Saarijärven kaupunki, Ssyp Kehitys Oy, Saarijärven Yrittäjät sekä Kehräkumppanit järjestävät yhdessä Saarijärven Valon Joulu tapahtuman.

Monipuolista tapahtumatarjontaa

Joulun ajan Saarijärvellä on tarjolla monipuolista tapahtumaa. Tapahtumatarjonnasta löytyy mm. musiikkia, elokuvia, joulumyyjäisiä sekä jouluista askartelua! Myös paikalliset yrittäjät järjestävät omia teemapäiviä ja tapahtumia. Seuraa ajankohtaisia tapahtumia Saarijärven kaupungin ja SUN Saarijärven tapahtumakalenterista sekä facebookista. 

Katso Saarijärven Valon Joulu 2017 tapahtumat tästä linkistä! 

Jouluiset markkinakojut saapuivat torille!

Tällä viikolla Saarijärven torille saapui joulunpunaiset markkinamökit. Torin avajaisia vietetään 2.12. Mökit ovat torilla aina jouluun saakka ja niitä voi vuokrata päiväksi tai pidemmäksi ajaksi hintaan 25 € / päivä. Mökkejä on vielä vapaana, ota yhteyttä ja varaa omasi tiina.toivonen@ssypkehitys.fi.

Valon Joulu -haastekisa 

Tyyli on vapaa!

Tänä jouluna osana Saarijärven Valon Joulu 2017 -tapahtumakokonaisuutta, kannustamme teitä kaikkia heittäytymään joulun tunnelmaan, ja pukemaan kotinne ja yrityksenne tuikkivaan juhla-asuun! Tyyli on vapaa!

Voitte luoda perinteisen joulutunnelman tai toteuttaa villeimmät ja sädehtivimmät ideat, käyttäkää rohkeasti mielikuvitusta! Haasta myös ystäväsi ja naapurisi leikkimieliseen jouluvalokisaan. Koristelemalla oman pihasi tai parvekkeesi olet mukana luomassa Saarijärven Valon Joulua!

Katso video, jossa Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen haastaa kaikki kuntalaiset mukaan jouluvalohaasteeseen!

Valon –haaste kisaan kuvat jouluvaloistasi voit julkaista instagramissa: #valonjoulusaarijärvi tai lähettää kuvan SUN Saarijärven sähköpostiin.

Ohjeet haastekisaan löytyvät tästä linkistä!

KYLÄT MUKAAN VALO-HAASTEESEEN!

Saarijärven kaupungin kyläkunnat on haastettu valaisemaan kylän nimikyltin kynttilälyhdyllä alkaen itsenäisyyspäivästä ja jatkuen jouluun asti. Kaupungin keskustassa syttyvät joulukadun valot, ja  kylillä valot loistavat lempeästi kynttilöin.

Toteutus: sopivan kokoinen kynttilälyhty rautalangalla kiinni kylän nimikylttiin ja kylän henkeen sopiva ketjutus kynttilän vaihtoon ja huoltoon.

Saarijärven Joululahja 2017 -keräys

Perinteisen joululahjakeräyksen vähävaraisten perheiden lapsille sekä yksinäisille vanhuksille järjestää tänä vuonna Mannerheimin Lastensuojeluliiton Saarijärven yhdistys yhteistyössä Saarijärven Martat ry:n kanssa.

MLL Saarijärvi otti vetovastuun keräyksen toteuttamisesta Luoteisen Keski-Suomen Nuorkauppakamarin luopuessa valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen järjestämisestä alueella.

– Olemme jo useiden vuosien ajan olleet yhteistyökumppanina Joulupuun käytännön toteuttamisessa, joten keräyksen organisointi on meille tuttua. Keräys toteutetaan tänä vuonna 27.11. – 18.12 nimellä Saarijärven Joululahja, kertoo MLL Saarijärven puheenjohtaja Tytti Lehto.

Saarijärven Joululahja –keräyksen pakettikortit, joihin lahjojen saajien iät ja toiveet on koottu, löytää tänä vuonna Halpa-Hallin sisääntulon luona sijaitsevan joulukuusen oksilta. Ottamalla kuusesta pakettikortin sitoutuu hankkimaan henkilölle hänen ikäänsä ja mahdolliseen toiveeseensa soveltuvan lahjan. Lahjoittajia pyydetään tuomaan paketit 15.12. mennessä Saarijärven kaupungintalon infoon tai Lounashuone & Pitopalvelu PikkuEmäntään arkisin klo 8.30 – 15.

Joululahjakeräykseen tuotavien lahjojen tulee olla uusia (itse tehtyjä tai ostettuja) ja käyttämättömiä. Lahjaa ei tarvitse paketoida kokonaan, vaan lahjan toinen pääty suositellaan jätettävän avoimeksi. Pakettikortti on tärkeä kiinnittää lahjaan hyvin.

Paketit tullaan toimittamaan saajilleen Saarikan sosiaalityön sekä äitiys- ja lastenneuvolan toimesta jouluviikolla.

Tue paikallisia yrittäjiä, tee jouluostokset Saarijärvellä!

 

Yrittäjä, ilmoita tapahtumistasi!

SUN Saarijärvi kertoo paikkakunnan tapahtumista tapahtumakalenterissa ja facebookissa. Välitäthän SUN Saarijärvelle tietoa omista tapahtumistasi, joulun aikaan ja ympäri vuoden!

Lähetä tiedot tapahtumastasi (kuka järjestää, mitä, milloin ja missä sekä omat yhteystietosi) sähköpostilla: sunsaarijarvi@kehra.net

Tarkemmat ohjeet löydät SUN Saarijärven nettisivuilta: http://www.kehra.net/sunsaarijarvi/tapahtuman-jarjestajalle/

 

Tulossa ainutlaatuinen LuomuKS-hankkeen opintomatka Saksaan 13.–16.2.2018

Nyt keskisuomalaisilla luomusta kiinnostuneilla viljelijöillä, jatkojalostajilla ja toimijoilla on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä opintomatkalle luomu-Saksaan! Matkaan lähteminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja lähdemme liikkeelle ja palaamme Jyväskylän lentokentältä. Yhden päivän vietämme BIOFACHissa, maailman suurimmilla luomumessuilla, ja muina päivinä tutustumme paikallisiin luomutiloihin sekä kuulemme katsauksen Saksan luomutilanteeseen ja -toimintaan. Opintoretkikohteet ovat alueen menestyviä luomutiloja.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mieluummin heti tai viimeistään 10.12.2017 sähköisellä lomakkeella!

 

Keski-Suomen kauppakamari järjestää vuodessa noin 20 ajankohtaista talouden, johtamisen, markkinoinnin, viestinnän, myynnin ja kansainvälistymisen koulutusta. Katso ajankohtaiset koulutukset täältä!

 

 

Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku eli Digipolku-hanke tukee Keski-Suomen yritysten digitalisoitumista järjestämällä mm. koulutuksia ja työpajoja eri puolilla Keski-Suomea.

Konkreettisena tavoitteena on rohkaista ja tukea Keski-Suomen yrityksiä kehittämään uusia digitaalisia elementtejä sisältäviä tuotteita, palveluja, konsepteja tai toimintatapoja. Näiden avulla yrittäjät kehittävät tulevaisuuden menestystekijöitä ja synnyttävät uusia yrityksiä. Katso ajankohtaiset tapahtumat ja koulutukset täältä!

 

Jos et halua enää vastaanottaa uutiskirjettämme, ilmoita siitä sähköpostitse: tiina.toivonen@ssypkehitys.fi