Uutiskirje 1/2018

1701/2018

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, rahoitukseen, työvoima-asioihin, tilaisuuksiin ja koulutustarjontaan liittyen.

Uutiskirjeen sisältö:

 • Mahdollisuuksien Markkinoille odotetaan ennätysmäärä kävijöitä!
 • Linnan kylän alueen logistiikka-alueelle tehdään rakennettavuustutkimus
 • Yritysten investointitukiin tulossa muutoksia
 • Innovaatiosetelin uusi hakukausi avautui 8.1.2018!
 • Opas suomalaisille yrityksille: Tavoitteena kansainväliset hankinnat
 • Missä on vaaranpaikat? Vaikuta Saarijärven liikenneturvallisuuteen
 • Miksi pitäisi olla kiinnostunut kiertotaloudesta? – Tilaisuus pidetään Piispalassa ti 23.1. klo 8.30-12
  • Tilaa maksuton resurssikartoitus yrityksellesi
 • Tule kartalle työhyvinvoinnista, yritys HyväX – Työelämän hyvinvointirastit ke 14.2.
 • Apua, muisti pätkii! Työelämä on hetkistä
  • Asiaa ja aamiaista työnantajille ja esimiehille ti 30.1. klo 7.30–8.30
 • Luokse-hankkeen luontopolku – Loppufoorumi to 1.2.
 • Yrittäjä ilmoita tapahtumistasi!
 • Koulutuksia ja tapahtumia

Mahdollisuuksien Markkinoille odotetaan ennätysmäärä kävijöitä!

Mahdollisuuksien Markkinat rekrytointitapahtuma järjestetään nyt toista kertaa Saarijärven Monitoimihallilla torstaina 25.1.2018 klo 9-15.

Viimevuonna tapahtumassa oli noin 30 näytteilleasettajaa ja 350 messuvierasta. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan ennätysmäärä kävijöitä. Tänä vuonna Mahdollisuuksien Markkinat järjestetään samaan aikaan Osaajia&Oivalluksia -tapahtuman kanssa, joka on suunnattu koululaisille ja opiskelijoille. Mahdollisuuksien Markkinoille odotamme 400 opiskelijan lisäksi noin 200-300 työnhakija-asiakasta.

Rekrytointitapahtuma on myös verkostoitumistapahtuma, jossa yritykset, koulut ja oppilaitokset sekä muut toimijat voivat verkostoitua. Tapahtumaan on jo ilmoittautunut 50 näytteilleasettajaa.

Tule tekemään tuttavuutta alueen yritysten, työnantajien ja oppilaitosten kanssa Mahdollisuuksien Markkinoille!

Katso täältä kenet voit messuilla tavata!

 

Linnan kylän alueen logistiikka-alueelle tehdään rakennettavuustutkimus

Saarijärven kaupungin Linnan kylän alueella sijaitsevaa Merjankorpi- tilaa on tarkoitus kehittää logistiikka-alueena ja siten alueen rakennettavuutta on tarpeen selvittää. Tila sijoittuu ns. Linnan Liisa-nimisen liikenneaseman viereen, noin 7 kilometriä Saarijärven keskustasta itään ja se on pinta-alaltaan n. 5,5 hehtaaria.

Alueelle on tarkoitus rakentaa laajahko asfaltoitu kenttäalue sekä suurehkoja huolto- ja varastorakennuksia. Alue tullaan varmaan raskaan liikenteen ja kaluston käyttöön. Alueella tullaan tekemään maaperä-/rakennettavuustutkimus. Työn suorittamisen tavoiteaikataulu on tammi-helmikuu 2018.

Lisätietoja:

Juha Honkonen, projektipäällikkö, SSYP Kehitys Oy, p. 040 124 1442, juha.honkonen@ssypkehitys.fi

 

Yritysten investointitukien tasoon tulossa muutoksia

Saarijärvellä investointien tukitaso nousee 30 %

Maaseudun yritystukiin on esitetty muutoksia, jotka koskevat Viisarin alueella toimivia yrityksiä.

Muutoksen mukaan Äänekosken kaupungissa investointituet olisivat jatkossa 20 prosenttia (nykyisin 30 prosenttia). Viitasaarella ja Pihtiputaalla tukitaso säilyisi ennallaan 30 prosentissa. Muualla pohjoisessa Keski-Suomessa eli Kannoskoskella, Karstulassa, Kinnulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä ja Saarijärvellä investointien tukitaso nousisi 20 prosentista 30 prosenttiin.

Ehdotuksen mukaisia uusia tukitasoja voidaan soveltaa maaliskuusta 2018 alkaen. Hakemusta ei kuitenkaan saa allekirjoittaa tai laittaa vireille Hyrrässä ennen sitä päivää kun muutos on virallisesti voimassa, mikäli haluaa saada tukea muutoksen jälkeisten tasojen mukaisesti.

Lue lisää täältä!

Innovaatiosetelin uusi hakukausi avautui 8.1.2018!

Business Finland avasi uuden hakukauden Innovaatiosetelille 8.1.2018. Innovaatiosetelin arvo on 5 000€, ja sillä voi ostaa osaamista ja palveluja kansainvälistä potentiaalia omaavien uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Lue lisää..

 

Opas suomalaisille yrityksille: Tavoitteena kansainväliset hankinnat

Suomalaisille yrityksille on julkaistu opas kansainvälisten järjestöjen ja rahoituslaitosten julkisiin hankintoihin.

Hankinnoilla on suuri rooli kansainvälisessä kehityksessä ja ne myös tarjoavat yrityksille paljon liiketoimintamahdollisuuksia. Rahoittavat organisaatiot solmivat vuosittain kymmeniä tuhansia hankintasopimuksia yhteensä miljardien dollarien arvosta. Lue lisää...

Lue koko opas täältä!

 

Missä on vaaranpaikat? Vaikuta Saarijärven liikenneturvallisuuteen

Pohjoisen Keski-Suomen alueella toteutetaan liikenneturvallisuuskysely, jossa kartoitetaan liikenteen vaaranpaikkoja.

Keski-Suomen ELY-keskus sekä Keski-Suomen liitto ovat käynnistäneet Pohjoisen Keski-Suomen kahdeksan kuntaa (Saarijärvi, Viitasaari, Karstula, Pihtipudas, Kinnula, Kannonkoski, Kyyjärvi ja Kivijärvi) kattavan liikenneturvallisuuskyselyn. Kyselyllä kartoitetaan seudun asukkaiden sekä seudulla työssäkäyvien ja asioivien mielipiteitä liikenneturvallisuustilanteesta sekä liikenteen vaaranpaikoista.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Saarijärven liikenneolosuhteisiin vastaamalla kyselyyn 15.1.-4.2.2018 välisenä aikana.
Vastaa kyselyyn tämän linkin kautta! 
 

 

Miksi pitäisi olla kiinnostunut kiertotaloudesta?

Onko kiertotaloudella merkitystä yrityksen talouden kannalta?

Kiertotalous on tulevaisuutta. Yhden yrityksen jäte voi kiertää toiselle yritykselle uusiokäyttöön. Syntyy win-win –tilanne: ensimmäinen yritys säästää jätemaksuissa ja toinen materiaalikustannuksissa. Yrittäjien tulisikin viimeistään nyt pohtia, mitä jätteitä ja materiaalivirtoja yrityksessä syntyy ja mitä niille tehdään? Parhaimmillaan kiertotalous huomioidaan jo tuotteiden suunnittelussa, jolla vältetään kaikki ylimääräiset hukkamateriaalit.

Tule tiistaina 23.1.2018 aamupäiväksi kuulemaan lisää kiertotaloudesta, klo 8.30 – 12.00 Piispalaan – tarjolla myös ilmainen lounas tilaisuuden jälkeen!

Ilmoittaudu mukaan Uusia ideoita ja mahdollisuuksia kiertotaloudesta -tilaisuuteen 19.1.2018 mennessä tämän linkin kautta!

tai ota yhteyttä tarmo.lampila@jamk.fi, 050 594 5287 tai kirsi.knuuttila@jamk.fi, 040 776 8880.

Aika: tiistai 23.1.2018 klo 8.30-12.00
Paikka: Piispala

Tilaa maksuton resurssikartoitus yrityksellesi

Kartoituksessa käydään järjestelmällisesti läpi yrityksien resurssi, niiden käyttö, kierrättäminen ja hyötykäyttö. Kartoituksia tehdään rajallinen määrä, ota siis pian yhteyttä Tarmoon tai Kirsiin (yht.tiedot yllä).

Lue lisää täältä!

Katso ohjelma tästä!

 

Tule kartalle työhyvinvoinnista, Yritys HyväX - Työelämän hyvinvointirastit ke 14.12.

Työ ja työelämä ovat suurien muutosten myllerryksessä. Nyt on aika pysähtyä ja ottaa aikaa itselle, kollegoille, yhteistyölle ja verkostoitumiselle.
Yritys HyväX – Työelämän hyvinvointirastit on yrittäjille, yrityksen johdolle, organisaatioiden työhyvinvoinnin kanssa tekemisissä oleville vastuuhenkilöille ja henkilöstölle suunnattu tapahtuma. Yhteisen työskentelyn avulla, toiminnallisissa ja osallistavissa pisteissä ratkotaan yhdessä yrittäjien ja työpaikkojen pulmia ja opitaan uutta.

Aika: Keskiviikko 14.2.2018 klo 12.00-15.30
Paikka: Nuorisokeskus Piispala, Lintuselkä -tila, Kannonkoski

Ilmoittautuminen ja lisätiedot tämän linkin kautta!

Lue lisää!

Lisätietoja:
Tuula Törhönen, TyhyverkostoX-hanke, Työterveyslaitos, tuula.torhonen@ttl.fi, 050 572 7424
Anneli Tuura, Keski-Suomen Tyhyverkoston yhteyshlö, Humap, anneli.tuura@humap.com 

 

Apua, muisti pätkii! Työelämä on hektistä

Asiaa ja aamiaista työnantajille ja esimiehille ti 30.1. klo 7.30–8.30

Useat samanaikaiset tehtävät, kiire, informaatiotulva ja keskeytykset lisäävät nykytyön kuormittavuutta. Jo kolmannes työntekijöistä uupuu työssään ja lähes joka viides kokee merkittäviä muistin ja keskittymiskyvyn vaikeuksia.

Työnteon kuormittavuutta voidaan vähentää -  usein jo pienillä teoilla. Muisti työssä – työ muistissa -hanke vastaa haasteeseen!   www.muistiterveys.fi

Olet tervetullut suunnittelemaan kanssamme, kuinka tehdään työstä ”työntekijänsä kokoinen”, sujuvoitetaan työtä, lisätään työhyvinvointia sekä tuottavuutta teidän työyhteisöissänne kognitiivisen ergonomian keinoin.

Asiaa ja aamupalaa tarjotaan Friseessä, ti 30.1.18 klo 7.30 – 8.30

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset sähköpostitse tai puhelimitse 23.1.18 mennessä (15 nopeinta mahtuu mukaan)

Kirsi Nieminen p. 040673 0061, Lea Jokela 040 673 0060, muistiterveys@ksmuisti.fi

 

LuoKSe-hankkeen luontopolku - Loppufoorumi to 1.2.

Luontolähtöisiä palveluita Keski-Suomesta -tiedonvälityshanke on tulossa maaliinsa. Tervetuloa ajankohtaisten Green Care -teemojen äärelle loppufoorumiin torstaina 1.2.2018 klo 10.00 - 15.30.

Tilaisuudessa kuulemme kiinnostavaa asiaa hoivamaatilatoiminnasta, luonnon hyvinvointivaikutuksista ja eläinavusteisesta toiminnasta kuntoutumisen tukena sekä hankkeen kokeilujen tuloksista. Esittelemme lisäksi Green Care -toiminnan tulevia polkuja Keski-Suomessa ja muualla.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA:

Sanna Peltola, projektipäällikkö, p. 040 560 7927 sanna.peltola@jamk.fi

Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-dynamon auditorio, Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä.

Ilmoittautudu täällä 20.1.2017 mennessä!

 

Yrittäjä ilmoita tapahtumistasi!

Yrittäjä, välitäthän SUN Saarijärvelle tietoa omista tapahtumistasi! SUN Saarijärvi kertoo ympäri vuoden paikkakunnan tapahtumista tapahtumakalenterissa ja Facebookissa.

Lähetä tiedot tapahtumastasi (kuka järjestää, mitä, milloin ja missä sekä omat yhteystietosi) sähköpostilla: sunsaarijarvi@kehra.net

Tarkemmat ohjeet löydät SUN Saarijärven nettisivuilta

Seuraa myös Saarijärven Kaupungin tapahtumakalenteria !

 

Koulutuksia ja tapahtumia!

Katso täältä Kauppakamarin uudet koulutus- ja verkostoitumistilaisuudet 2018

Keski-Suomen kauppakamari järjestää vuodessa noin 20 ajankohtaista talouden, johtamisen, markkinoinnin, viestinnän, myynnin ja kansainvälistymisen koulutusta.

 

 

Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku eli Digipolku-hanke tukee Keski-Suomen yritysten digitalisoitumista järjestämällä mm. koulutuksia ja työpajoja eri puolilla Keski-Suomea.

Konkreettisena tavoitteena on rohkaista ja tukea Keski-Suomen yrityksiä kehittämään uusia digitaalisia elementtejä sisältäviä tuotteita, palveluja, konsepteja tai toimintatapoja. Näiden avulla yrittäjät kehittävät tulevaisuuden menestystekijöitä ja synnyttävät uusia yrityksiä. Katso ajankohtaiset tapahtumat ja koulutukset täältä!

 

Jos et halua enää vastaanottaa uutiskirjettämme, ilmoita siitä sähköpostitse: tiina.toivonen@ssypkehitys.fi