Uutiskirje 10/2017

0211/2017

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, rahoitukseen, työvoima-asioihin, tilaisuuksiin ja koulutustarjontaan liittyen.

Uutiskirjeen sisältö:

 • SSYP KEHITYKSELLÄ HARVINAISLAATUINEN ULKOMAANKAUPAN PALVELU
 • YRITYSRYHMÄN AVULLA ULKOMAAN MARKKINOILLE
 • SSYP KEHITYKSEN UUSI HALLITUS ON VALITTU
 • ESR-IDEAHAKU NYT ENSIMMÄISTÄ KERTAA LÄNSI-SUOMEN ALUEELLA!
 • TULE MUKAAN MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINOILLE 25.1.2018!
 • UUSI PALVELU MADALTAA YKSINYRITTÄJIEN REKRYTOINTIKYNNYSTÄ
 • ILMOITA YRITYKSESI TIEDOT SAARIJÄRVEN VUODEN 2018 MATKAILUOPPAASEEN
 • VALON JOULU: TUO TUNNELMALLISEN JOULUN KESKUSTAAN
 • TULE MYYMÄÄN SAARIJÄRVEN JOULUTORILLE
 • SEURAA SAARIJÄRVEN TAPAHTUMIA JA ILMOITA OMASI!
 • KASVU OPEN 2017 VOITTAJAT
 • KESKI-SUOMI - KASVUN MAAKUNTA!
 • KESKI-SUOMEN TALOUSKASVU JATKUI KIIVAANA VUODEN 2017 ENSIMMÄISELLÄ PUOLISKOLLA


SSYP KEHITYKSELLÄ HARVINAISLAATUINEN ULKOMAANKAUPAN PALVELU

SSYP Kehityksellä on maanlaajuisestikin harvinainen kansainvälistymis- tai ulkomaankaupan palvelu saarijärveläisille yrityksille.  Kansainvälistymispalvelumme ei ole pelkkää neuvontaa, vaan osallistumme kansainvälistymisponnisteluihin konkreettisin toimenpitein!  Tämä tarkoittaa mm. sitä, että lähdemme mukaasi ulkomaanmatkoille.

Kuinka palvelumme toimii:

MITÄ MAKSAA?

 • Kahdesta ensimmäisestä matkasta maksat vain edustajamme matkakulut (lennot, majoitus, päivärahat sekä mahdolliset km-korvaukset)
 • Matkat 3-5: maksat matkakulujen lisäksi vain edustajamme päiväpalkan
 • Maksimissaan 5 ulkomaan matkaa
 • Esimerkki 02/2016: 3-päivän matka Ruotsiin ja Norjaan, joissa vierailu 5 yritykseen.SSYP:n edustajan matkasta aiheutuneet kulut olivat vain 450 euroa

Lisätietoja: Mika Kärki, Yrityspalvelupäällikkö, p.  044 459 8202, mika.karki@ssypkehitys.fi


YRITYSRYHMÄN AVULLA ULKOMAAN MARKKINOILLE

Yritysryhmät ovat oiva keino saada tietoa tarvitsemastaan ulkomaan markkinoista ja sen avulla päästä edullisesti ulkomaan markkinoille.  ELY-Keskuksen Yritysryhmä-rahoitusinstrumentin avulla yritykset maksavat vain 25% kuluista ja tuokin osa jakautuu osiin osallistujamäärien mukaan; esimerkiksi, jos osallistujia on 5, maksaa kukin osallistuja vain 5% kuluista.  Jos yritysryhmän yhteinen kulubudjetti on esim. 50,000 euroa, niin 25%:n osuus siitä on 12,500 euroa ja yhden yrityksen osuus on vain 2,500 euroa.   Tällä hetkellä Saarijärvellä on muodostumassa yksi yritysryhmä, joka tutkailee markkinoita mm. Iraniin ja Venäjään.

Lisätietoja: Mika Kärki, Yrityspalvelupäällikkö, p.  044 459 8202, mika.karki@ssypkehitys.fi

SSYP KEHITYKSEN UUSI HALLITUS ON VALITTU

SSYP Kehitykselle on valittu uusi hallitus. Hallituksen varsinaiset jäsenet ja näiden henkilökohtaiset varajäsenet voit käydä katsomassa täältä!

ESR-IDEAHAKU NYT ENSIMMÄISTÄ KERTAA LÄNSI-SUOMEN ALUEELLA!

Länsi-Suomen alueella toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa ESR-ideahaku, jonka kautta on mahdollista sparrauttaa alustavia hankeaihioita itse rahoittajalla! 

ESR-rahoitusta voi hyödyntää mm. työllisyyden kehittämiseen, yritysten henkilöstön osaamisen kehittämiseen, yritysjohtamisen kehittämiseen, koulutuksen kehittämiseen ja kansalaisten osallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseen.

Ideahaku on auki ajalla 1.11.-11.12.2017!

Ideahaun lomake on erittäin suppea (kaksipuoleinen A4-lomake) ja hakemukset lähetetään sähköpostitse Keski-Suomen ELY-keskuksen kirjaamoon. Kaikille haun ensimmäiseen vaiheeseen jätetyille hankeideoille annetaan kirjallinen palaute 8.1.2018 mennessä. Palautteen perusteella hakija voi jatkaa ja muokata ideansa kehittämistä varsinaiseen ESR-hakuun, tätä tilaisuutta ei siis kannata missata! Varsinainen ESR-hankehaku toteutetaan 14.12.2017 – 5.3.2018, jolloin hakemukset tehdään virallisessa EURA-järjestelmässä. Lisätietoa ideahausta ja hakulomakkeet löytyvät täältä!

 Lisätietoja: Anna Jaurakkajärvi, seutukoordinaattori, Saarijärven-Viitasaaren seutukunta, p. 040 763 0606, anna.jaurakkajarvi@saarijarvi.fi

TULE MUKAAN MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINOILLE 25.1.2018!

Mahdollisuuksien Markkinat- ja Tienviittoja Tulevaisuuteen -tapahtumat yhdistyvät ensimmäistä kertaa vuonna 2018, kun SSYP Kehitys, Saarijärven kaupunki ja Saarijärven lukio yhdistävät voimansa ja järjestävät uuden messutapahtuman: Osaajia ja oivalluksia. Tapahtuman tarkoituksena on, että messuvieraat saavat tietoa seutukunnan yrityksistä, työpaikoista, eri ammateista, koulutusvaihtoehdoista ja kesätyöpaikoista. Tapahtuma tarjoaa myös yrityksille mahdollisuuden esitellä toimintaansa, rekrytoida ja verkostoitua.  Tarkoituksena on siis tuoda eri toimijoita yhteen ja luoda mahdollisuudet yhteistyölle.

Mahdollisuuksien Markkinat ovat näkyvillä Saarijärven Monitoimihallissa, jossa eri alojen työnantajilla ja työnhakijoilla on tilaisuus kohdata. Yrittäjäksi aikoville on tarjolla neuvontaa ja opastusta. Tule kohtaamaan työnhakijoita, ammattiin valmistuvia ja opiskelijoita. Tule esittelemään yrityksesi tai organisaatiosi palveluja sekä työpaikkoja. Tapahtuma on osallistujille ilmainen. Tapahtumassa on mahdollista saada esittelypiste pöytineen, tai voit liikkua alueella vapaasti kontaktoiden asiakkaita, vaikka kahvikupin ääressä.

Lue lisää Mahdollisuuksien Markkinat -infokirjeestä!

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset sähköpostitse tai puhelimitse 10.12.2018 mennessä: Tiina Toivonen, p. 044 459 8300, tiina.toivonen@ssypkehitys.fi

UUSI PALVELU MADALTAA YKSINYRITTÄJIEN REKRYTOINTIKYNNYSTÄ

Yrittäjästä työnantajaksi -palvelulla kehitetään ensisijaisesti ensimmäistä työntekijäänsä palkkaavien yksinyrittäjien työnantajataitoja ja rekrytointiosaamista. Tavoitteena on vauhdittaa yritysten kasvua ja edistää uusien työpaikkojen luomista. Palvelun avulla yrittäjä saa perusvalmiudet toimia työnantajana, tietoa eri rekrytointitavoista ja -kanavista sekä erilaisista mahdollisuuksista ostaa työtä, alihankintaa tai vuokrata työvoimaa. Lisäksi tarkoituksena on, että yrittäjä oppii käyttämään rekrytointiin ja yrityksen kehittämiseen liittyviä julkisia ja yksityisiä palveluja. Palvelu on yrittäjälle maksuton. Lue lisää täältä!

ILMOITA YRITYKSESI TIEDOT SAARIJÄRVEN VUODEN 2018 MATKAILUOPPAASEEN

Saarijärven kaupunki tarjoaa paikallisille yrittäjille mahdollisuuden ilmoittaa yrityksensä tiedot maksutta Saarijärven vuoden 2018 matkailuoppaaseen. Ilmoitettujen palvelujen tulee olla matkailijoille suunnattuja. Haluamme koota matkailuoppaaseen kattavasti tietoja matkailu-, majoitus-, aktiviteetti– ja ravitsemispalveluja tarjoavista yrityksistä. Lue lisää täältä!

Ilmoita muuttuneet tai kokonaan uudet tiedot sunnuntaihin 12.11.2017 mennessä osoitteeseen: ellasofia.aniranta@saarijarvi.fi!

Lisätietoja: Ella Sofia Aniranta, p. 044 4598 299, ellasofia.aniranta@saarijarvi.fi

VALON JOULU: TUO TUNNELMALLISEN JOULUN KESKUSTAAN

Valon Joulu 2017 -tapahtuman tarkoituksena on viestiä positiivisesta yhteishengestä ja luoda tunnelmallinen Joulu Saarijärven keskustaan tapahtumien ja valaistun joulukadun merkeissä. Valon Joulu järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran. Tapahtuma alkaa joulukadun avajaisista 25.11. ja kestää koko joulukuun.

Osallistu Valon Joulu valokampanjaan

Saarijärven kaupunki, Saarijärven yrittäjät ry, SSYP Kehitys Oy ja Kehräkumppanit ry haastavat yritykset ja yhteisöt koristelemaan julkisivunsa ja näyteikkunansa kauniilla jouluvaloilla.

Osallistu ja lähde mukaan yhteiseen valokampanjaan hankkimalla liikkeesi/yrityksesi ulkopuolelle valopuu jouluisen tunnelman ja yhteisen ilmeen luomiseksi. Tavoitteena on tuoda iloista tunnelmaa kaikille kaupunkilaisille. Saarijärven kaupunki ja Yrittäjät ry laittavat oman panoksensa valokampanjaan lisäämällä keskustan alueen jouluvaloja. Valosarjoilla koristellaan joulukuusien lisäksi Kauppakadun lehmuksia.

Valon Joulu 2017 tapahtumakokonaisuuden järjestäjinä ja innoittajina toimivat yhteistyössä Saarijärven kaupunki, Saarijärven yrittäjät ry, SSYP Kehitys Oy ja Kehräkumppanit ry.

9.12. klo 10-15 Valon Joulu-tempaus: jouluostos- ja myyjäispäivä

Koulujen ja järjestöjen myyjäiset, Kierrätyskeskuksen ja Paavolan pihan myyjäiset, Saarijärven tori & SUN Saarijärvi sekä Seurakunnan myyjäiset tarjoavat kaikenikäisille paljon näkemistä ja kokemista mm. joulutuotemyynnin ja jouluisen musiikin merkeissä. Tapahtumasta tiedotetaan lisää SUN Saarijärven tapahtumakalenterissa ja Facebook-sivuilla sekä Saarijärveläisessä.

Lisätietoja: Tiina Toivonen, p. 044 459 8300, tiina.toivonen@ssypkehitys.fi

TULE MYYMÄÄN SAARIJÄRVEN JOULUTORILLE

Tule myymään jouluisia tuotteitasi Saarijärven torille ja vuokraa tunnelmallinen Markkinamökki. Voit vuokrata mökin joko yksin tai yhdessä, voit koota porukan ja varata vaikka kaikki 5 mökkiä kerralla ja järjestää oman tapahtumapäivän. Vuokrata markkinamökin hintaan: alk. 25 €/päivä.

Voit tulla myös myymään myös toripaikoille ja tuoda oman kojusi.

Torin avajaisia vietetään la 2.12. klo 10-15 ja mökkejä voi vuokrata jouluun asti!

Kun kerrot saapumispäiväsi ja myytävät tuotteesi SUN Saarijärvelle etukäteen, voimme ilmoittaa niistä SUN Saarijärven nettisiuilla ja Facebook-sivuilla.

Lisätiedot ja varaukset: Eija Mattila, tapahtumakoordinaattori, p. 046 582 3738, sunsaarijarvi@kehra.net ja Tiina Toivonen, p. 044 459 8300, tiina.toivonen@ssypkehitys.fi


SEURAA SAARIJÄRVEN TAPAHTUMIA JA ILMOITA OMASI!

Muistathan, että SUN Saarijärvi kertoo paikkakunnan tapahtumista tapahtumakalenterissa (www.kehra.net/sunsaarijarvi) ja Facebookissa. Välitäthän SUN Saarijärvelle tietoa omista tapahtumistasi, joulun aikaan ja ympäri vuoden!

Lähetä tiedot tapahtumastasi (kuka järjestää, mitä, milloin ja missä sekä omat yhteystietosi) sähköpostilla: sunsaarijarvi@kehra.net

Tarkemmat ohjeet löydät SUN Saarijärven nettisivuilta

 

KASVU OPEN 2017 VOITTAJAT

Kasvu Open Karnevaali sai arvoisensa päätöksen, kun sadan finalistiyrityksen joukosta valittiin voittajat. Start again -sarjan voitti kempeleläinen Volter Oy ja kunniamaininnan sai kuopiolainen Snowek Oy. Startup -sarjan voitti helsinkiläinen BroadBit Batteries ja kunniamainnan sai tamperelainen Neuro Event Labs. Lue lisää täältä!

Uusi kausi ja uudet haasteet odottavat!

Ensi vuonna taas 450 yritystä pääsee reivaamaan kasvusuunnitelmaansa asiantuntijoiden kanssa uudelle tasolle. Kasvupoluille voi hakea mukaan jo nyt (klikkaa tästä)!

Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.-25.10.2018. Laita päivät kaleteriin ja ilmoittaudu mukaan (klikkaa tästä) !


KESKI-SUOMI - KASVUN MAAKUNTA!

#Kasvunmaakunta-juhlajulkaisussa on tarinoita keskisuomalaista osaajista ja menestyjistä. Tutustu menestystarinoihin, lue lisää täältä!

Tule hakemaan oma Kasvun maakunta julkaisu SSYP Kehitykseltä!

 

KESKI-SUOMEN TALOUSKASVU JATKUI KIIVAANA VUODEN 2017 ENSIMMÄISELLÄ PUOLISKOLLA

Keski-Suomen talouskasvu käynnistyi syksyllä 2015 ja kasvun vauhti kiihtyi vuoden 2016 aikana, jolloin Keski-Suomen kasvu oli koko maata parempaa. Vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi Keski-Suomessa 5,2 %, koko maassa kasvua oli 6,8 % ja Jyväskylän seudulla 7,7 %.

Kasvun kärjessä oli osaamisintensiiviset toimialat. Vuonna 2016 yritysten yhteenlaskettu henkilöstömäärä kasvoi noin tuhannella henkilöllä eli 1,7 %. Tämän vuoden aikana määrä on kasvanut liki kahdella tuhannella eli 2,7 %. Työllisyystilanne on parantunut selvästi, työttömien määrä aleni elokuussa vuodentakaiseen 21 % ja samaan aikaan myös pitkäaikaistyöttömien määrä on kääntynyt jyrkkään laskuun. Työttömyyden lasku on suoraan verrannollinen yritysten liikevaihtojen kasvuun.

Saarijärven-Viitasaaren seudulla yritysten liikevaihdon kasvu on ollut toiseksi kovinta koko Keski-Suomessa eli 6,1 %. Kasvun takana ovat yritysten isot investoinnit muutaman viime vuoden sisällä. Uudet talousennusteet povaavat koko Suomeen parempaa, yli kolmen prosentin kasvua tälle vuodelle ja miltei saman suuruista kasvua myös ensi vuodelle.

Vienti elpyy vauhdilla

Viennin määrässä tapahtui iso harppaus ylöspäin, kasvua oli 15 %. Tämän vuoden viennin määrä ylittää 3 miljardin euron rajan. Biotuotetehtaan myötä viennin määrä kasvaa puoli miljardia, joten ensi vuoden alussa ollaan viennissä vuoden 2008 tasolla eli 3,5 miljardissa eurossa. Ekonomistit ovat todenneet, että talouskasvu on vakaalla pohjalla vasta kun teollisuuden vienti elpyy. Tilanne näyttää nyt Keski-Suomen osalta hyvältä myös tältä osin.

Keski-Suomen Aikajana kuvaa ja analysoi Keski-Suomen maakunnan yritystoimintaa ja aluetaloutta

Aikajana 4/2017 kuvaa ja analysoi tuoreilla, luotettavilla ja havainnollisilla indikaattoreilla talouden kehitystä vuodesta 2010 vuoden 2017 kesäkuun loppuun. Aikajana ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sen tuottavat Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki, Jämsek Oy, Keulink Oy, Ääneseudun Kehitys Oy, Witas Oy, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy sekä SSYP Kehitys Oy.

Katso Keski-Suomen aikajana kokonaisuudessaan täältä!

Lue lisää Elokuun 2017 työllisyyskatsauksesta täältä!

Lisätiedot: Veli-Pekka Päivänen, kehittämispäällikkö, p. 040 595 0005, veli-pekka.paivanen[at]keskisuomi.fi

 

Keski-Suomen kauppakamari järjestää vuodessa noin 20 ajankohtaista talouden, johtamisen, markkinoinnin, viestinnän, myynnin ja kansainvälistymisen koulutusta. Katso ajankohtaiset koulutukset täältä!

Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku eli Digipolku-hanke tukee Keski-Suomen yritysten digitalisoitumista järjestämällä mm. koulutuksia ja työpajoja eri puolilla Keski-Suomea. Konkreettisena tavoitteena on rohkaista ja tukea Keski-Suomen yrityksiä kehittämään uusia digitaalisia elementtejä sisältäviä tuotteita, palveluja, konsepteja tai toimintatapoja. Näiden avulla yrittäjät kehittävät tulevaisuuden menestystekijöitä ja synnyttävät uusia yrityksiä. Katso ajankohtaiset tapahtumat ja koulutukset täältä!

 

Jos et halua enää vastaanottaa uutiskirjettämme, ilmoita siitä sähköpostitse: tiina.toivonen@ssypkehitys.fi